OSTEOTOMIA DEL GENOLL


L’osteotomia del genoll és una cirurgia que consisteix a fer un tall en un dels ossos en la part inferior de la cama. Això pot fer-se per alleujar els símptomes d’artritis realineant la cama.
Descripció:
Hi ha dos tipus de cirurgia:
• L’osteotomia tibial és la cirurgia que es fa en l’os a la canyella per zona de la ròtula.
• L’osteotomia femoral és la cirurgia que es fa en el fèmur per damunt de la ròtula.
Durant la cirurgia:
• Estaràs sense dolor durant l’operació. Li poden aplicar anestèsia raquídia o epidural, juntament amb un medicament per ajudar-lo a relaxar-se. Vostè també pot rebre anestèsia general, amb la qual es quedarà adormit.
• El cirurgia farà un tall quirúrgic d’uns 10 a 13 centímetres a la zona on es realitza l’osteotomia.
• El cirurgia pot extraure una falca de la canyella de la part de sota del costat sa del genoll. Això es denomina osteotomia en falta de tancament.
• El cirurgia pot obrir també una falta en el costat dolorós del genoll. Això es denomina osteotomia en falta d’obertura.
• Es poden utilitzar grapes, caragols o plaques, segons el tipus d’osteotomia.
En la majoria dels casos, el procediment trigarà entre 1 hora i 1 i mitja .
El perquè d’aquest procediment
L’osteotomia de genoll es fa per tractar els símptomes d’artritis en aquesta part. Es realitza quan altres tractaments ja no ofereixen cap alleujament.
L’artritis afecta amb major freqüència la part interna del genoll. La majoria de les vegades, la part externa no resulta afectada, a menys que hagis tingut una lesió de genoll en el passat.
La cirurgia d’osteotomia funcional en desplaçar el pes lluny de la part danyada del genoll. Perquè la cirurgia tingui èxit, el costat del genoll on el pes està desplaçat ha de tenir poc o gens d’artritis.
Riscos
Són els riscos que pot tenir qualsevol cirurgia: al·lèrgia a medicaments, sagnat, infecció…