L’INICI DE TEMPORADA PROVOCA MÉS LESIONS QUE LA RESTA DE L’ANY


¿Per què es trenquen els futbolistes a l’inici de temporada? El cert és que les dades d’any en any demostren que a l’inici de la temporada de futbol les infermeries dels equips es col·lapsi. Els factors ambientals i la tornada als entrenaments durs són algunes de les causes que obliguen jugadors a visitar els metges de la Mutualitat de Futbolistes.
Factors interns
Com millor s’hagi fet la pretemporada menys riscos tindrem de lesions. També hi ha factors interns que condicionen la predisposició a la lesió d’un futbolista: la constitució i preparació física de l’esportista. Hem de tenir en compte que hi ha jugadors que per la seva configuració física són més propensos a pàtria lesió. També és important el factor psicològic, ja que l’estrès i el nerviosisme augmenta el risc de lesions.
Factors externs
1. Materials i equipament: L’ús de calçat adequat a la gespa artificial, o materials en mal estat.
2. Alimentació: Dietes riques en greixos o poc equilibrades.
3. Hàbits dolents: tabac, alcohol.
4. Estiraments: El múscul ha de tenir potència però sobretot estiraments per evitar lesió de trencament de fibres. L’estirament és una activitat que desagrada a la majoria d’esportistes, ja que avorreix i acaben deixant de fer-los, fomentant l’aparició de lesions.
5. Qualitat de les instal·lacions: Camps que no estigui en condicions òptimes.
6. Competitivitat dels companys o equips inexperts.
7. Condicions climatològiques:
la humitat o un excés de calor augmenta el risc de patir lesions.
8. Càries dentals i infeccions cròniques: Una persona que pateixi càries i altres infeccions tenen més risc de patir trencaments musculars repetides.
9. Descans: Falta de son, fatiga muscular, sobreesforç …