MÚSCULS QUE MÉS DESENVOLUPEM AL FUTBOL


El futbol és un dels esports més aclamats pel públic en l’àmbit internacional i és una professió amb la que molts joves aspiren a exercir en un futur no molt llunyà.
La pràctica del futbol, a més dels seus molts diversos beneficis per la salut, ens ajudarà a exercitar certes parts del nostre cos i mantenir-lo resistent i atlètic. Però, ¿quins són els músculs que més desenvolupem quan practiquem el futbol?
L’esport és, sense dubte, un dels hàbits més saludables que podem incloure en la nostra vida diària, ja que al mateix temps que reproduïm aquestes grasses acumulades ael nostre organisme aconseguirem una figura envejable, podrem millorar el nostre benestar físic i mental.
Un esport tan popular com és el futbol, igual que succeeix en altres molts exercicis en grup d’aquestes característiques requereix uns entrenaments i una preparació física realment considerable, si els mateixos jugadors volen afrontar un nou partit de futbol en enfront del seu equip viral.
D’entre els diferents músculs que es despleguen al futbol quan entrenem o disputem un partit destaquen els següents:
1) Els bíceps femorals, semimembranós i semitendinós constitueixen una de les moltes parts del nostre cos que més desenvolupen als entrenaments i partits de futbol.
Conformen el que es coneix com a isquiotibials, situats al gluti major i inserts sobre la tíbia.
Els isquiotibials exerceixen una funció fonamental al nostre organisme, ja que són els encarregats d’accelerar el moviment a les cames, sigui al caminar o al córrer a través de l’aixecament de la mateixa per darrere del genoll. En futbol es posen en marxa aquest tipus de funcions en tot moment.
2) Altres dels músculs que despleguem amb un esport amb el futbol són els quàdriceps, un dels més resistents i de gran volum del nostre cos. Sense anar més lluny, són els encarregats de suportar el nostre pes, al mateix temps que gràcies a ells podrem caminar, seure’ns, passejar, córrer. El seu nom es deu al fet que concentra quatre caps musculars com són el recte femoral, vast medial, vast doral i vast intermedi. Donat que una de les funcions que més ens permet desplegar és córrer, per això precisament és un dels músculs més exercitats en un esport com el futbol on el running és fonamental pel desenvolupament dels partits i els entrenaments diaris.
3) Els glutis, aquests músculs nascuts del punt extrem de l’os pelvià, és un dels més grans del nostre cos.
Els jugadors fan ús d’ells tant en els entrenaments com als partits, ja que la seva missió és allunyar les cames del centre del cos. Estan formats pel gluti major, menor, mig i el tensor de la fàscia lata, sent el més exercitat al futbol el primer d’ells.
4) Finalment, altra dels músculs que més despleguem amb el futbol, especialment a la fase dels entrenaments són els abdominals, que constitueixen una de les cavitats del cos humà situades a la cara inferior del tòrax i la cara superior pelvià i extremitats.