ELS BENEFICIS DE L’OLI D’OLIVA PELS ESPORTISTES


L’oli és una joia de la dieta mediterrània però també dels esportistes. És un pilar de la dieta mediterrània, imprescindible en la mateixa, tenint en compte que aquesta dieta és considerada com una de les més saludables del món, en gran part per la gran protecció que exerceix sobre el sistema cardiovascular.

De fet, també és una part important en l’alimentació pels esportistes, ja que la introducció de greixos s’aporten principalment a través de l’oli d’oliva optimitza els seus beneficis en els esportistes.

Perquè l’oli d’oliva beneficia als esportistes?

Els beneficis que a continuació us mostrarem són aplicables sempre que sigui oli verge extra, que és aquell obtingut únicament per mètodes en fred i que per tant és l’únic que conserva totes les seves propietats intactes.

  • Manté protegit el sistema cardiovascular. L’oli d’oliva aporta els famosos greixos beneficiosos per l’organisme, que sabem són excepcionals protectors del sistema cardiovascular. Aquest és especialment important per esportistes que realitzen un fort entrenament cardiovascular.
  • Afavoreix la hipertrofia muscular: Els àcids grassos que conté l’oli d’oliva intervenen en la síntesi interna d’hormones anabòliques, com per exemple la testosterona o l’hormona del creixement, per aquest motiu és adequat per la generació de nova massa muscular, sempre que l’exercici físic provoqui l’estímul necessari.
  • Ajuda a una recuperació més ràpida. Degut a la seva presència en àcids grassos i a la naturalesa d’aquests l’oli d’oliva exerceix una potent acció inflamatòria, gràcies a la mateixa es redueix el dolor muscular post exercici i es facilita la recuperació esportiva.
  • Ajuda a evitar l’estrès oxidatiu: Un esportista que es sotmeti a un entrenament d’alta intensitat generarà una major quantitat de radicals lliures, el que farà que l’organisme es sotmeti a un estat d’estrès oxidatiu.