EL CONSUM DE RAÏM A L’ESPORT


Són moltes les persones les que li donen mala fama als raïms perquè les consideren d’alt valor calòric i amb una gran quantitat de sucres i carbohidrats.
Però, els raïms poden desintoxicar l’organisme, ja que contenen un 80% d’aigua i 70 calories per cada 100 grams, oferint a més una major sensació de sacietat que evita que es mengin altres aliments en major quantitat.
Per altre costat, els carbohidrats que aporta poden ser una bona font d’energia per esportistes.
Els tanins, flavonoides i antocianines tenen una bona funció com antioxidants, importants per evitar l’estrès oxidatiu al qual estan exposats encara més els esportistes. A més, tenen propietats anticancerígenes evitant els radicals lliures.
Per altra banda, els flavonoides i resveratrol són bons per la circulació sanguínia millorant aquest aspecte i prevenint davant infarts. A més, tenen un bon contingut en fibra, sobretot en la pell.
Una de les rellevants propietats que tenen els raïms pels esportistes és que tenen una bona quantitat de magnesi i potassi, elements que estan molt involucrats en la contracció i formació muscular, són molt importants pel moviment del cos de l’esportista.
Encara encara menys, tenen àcid fòlic i ferro. Per totes aquestes raons poden ser molt bones per prendre en piscolabis i fins i tot hidratar-se al llarg del dia.
Amb menor quantitat, tenen àcid fòlic i ferro. Però totes aquestes raons poden ser molt bones per prendre un piscolabis i altra opció poden ser els raïms dessecats, ja que són ideals per al dejuni oferint tots els seus beneficis i, fins i tot, més a qui les consum. És ideal per persones que practiquen exercicis físic intens o esports de llarga durada, oferint a més una bona aportació de calories i sucres de cara a l’esport.
No es recomana tant per persones que vulguin aprimar-se per la seva aportació calòrica, encara es pot compensar menjant poca quantitat, ja que és saciant.