PER QUÈ EL GREIX S’ACUMULA DE MANERA DESIGUAL AL TEU COS I QUE POTS FER PER MILLORAR


Malgrat vulguem lluir una figura tonificada i esvelta, molt sovint ens trobem amb acumulació de greix a àries específiques del nostre cos que impedeix veure’ns com ens agradaria.
I és que el complex món de les hormones i com afecten la distribució del greix al nostre cos ens fa que ens preguntem més d’una vegada perquè ens sobra greix en un lloc i no en altre.
Hi ha secrets darrere de l’acumulació de greix en àries problemàtiques, i estratègies efectives per acomiadar-te d’aquest excés de greix.
Hormones i la seva influència en l’acumulació de greix
El teu cos està controlat per les hormones. Aquestes substàncies exerceixen un paper crucial en diversos aspectes de la teva vida: estats d’ànim, composició corporal, o impulsos sexuals.
Però, a més a més, influeixen en la distribució del greix en diferents zones del cos.
El greix en braços i pit: baixos nivells de testosterona
Els nivells baixos de testosterona són els principals responsables per aquelles persones que acumulen greix en els braços i els pits.
La testosterona és una hormona masculina que exerceix un paper fonamental en la composició corporal. Per reduir l’acumulació de greix en aquestes zones del cos, és important augmentar els nivells de testosterona en el cos.
Com augmentar la testosterona de forma natural
Pots aconseguir-lo incorporant greixos saludables com oli d’oliva, salmó, alvocat, coco, nos i ametlles a la teva dieta.
A més, assegura’t de consumir suficient proteïna i fer exercicis de força, ja sigui en el gimnàs, a través d’entrenament d’alta intensitat o fins i tot amb l’ajut de l’electró estimulació,.
També és recomanable agregar a la teva dieta vitamines ‘B’, zinc i magnesi.
Llum vermella als testicles per augmentar la testosterona
Altra recomanació per millorar el teu nivell hormonal és utilitzar la teràpia de la llum vermella.
La teràpia de la llum vermella directa sobre testicles augmenta la producció de testosterona de forma natural gràcies a l’estimulació de les cèl·lules testiculars una millora en la funció i la producció d’energia d’elles.
A més, la teràpia de la llum vermella té efectes antiinflamatoris i antioxidants, contrarestant negatives de la inflamació crònica i l’estrès oxidatiu.
El greix a les espatlles i els malucs: la influència de la insulina
L’acumulació de greix a les espatlles i els malucs està estretament relacionada amb els nivells d’insulina en el cos.
Una mala alimentació rica en sucres, farines refinades, begudes ensucrades, pastissos i dolços, pot provocar pics d’insulina i com a resultat, l’acumulació de greix en aquestes àries.
Si ets un amant del dolç, has de reduir al màxim la quantitat de sucre i hidrats de carboni d’alt índex de glucèmia a la teva dieta.
En el seu lloc, opta per aliments rics en greixos de qualitat, proteïnes com el salmó, les sardines, la tonyina i l’areng.
A més, és recomanable menjar almenys 5 vegades al dia en petites quantitats per evitar els canvis bruscos en els nivells de glucosa en sang i els consegüents pics d’insulina.
L’abdomen i el cortisol, l’enemic ocult: la lluita contra l’estrès.
L’estrès, un company incòmode que tots coneixem molt bé, és un dels principals culpables de l’acumulació de greix a l’abdomen.
¿Quina és la raó?
Quan estàs sota els efectes de l’estrès, el teu cos produeix cortisol, la famosa hormona de l’estrès.
El cortisol no només et fa sentir ansiós, sinó que també estimula l’acumulació de greix al voltant del teu ventre. El cortisol engreixa, i hem d’aprendre a controlar-lo per baixar de pes.
Consells per reduir l’estrès
Pots prendre mesures per reduir la quantitat de cortisol en el teu cos i mantenir a ratlla aquest greix abdominal no desitjat.
Però, ¿com controlar l’estrès?
1. Viu una vida relaxada i plena: Busca temps per tu cada dia. Troba activitats que et brindin alegria i tranquil·litat, com practicar ioga, meditar, fer passejos per la naturalesa o gaudir d’una tassa de te calent mentre llegeix el teu llibre favorit. Recorda, el teu benestar és una prioritat.
2. Assaboreix els teus dinars: Evita les preses a l’hora de dinar Seu a taula amb calma i tranquil·litat, gaudint de cada bocat. Mastegar bé els aliments no només t’ajudarà a digerir millor, sinó que també enviarà senyals al teu cos de què estàs satisfet, evitant excessos.
3. Equilibra els teus nivells de sucre: mantingues a ratlla les pujades i baixades de sucre en el teu organisme. Evita els aliments ensucrats. Les brioixeries industrials i les farines refinades. E el seu lloc, opta per opcions saludables i nutritives com fruites, verdures, grans sencers i proteïnes magres.
4. Potencia les teves defenses amb vitamines: Assegura’t d’obtenir una bona aportació de vitamina C, vitamina B3, B5 i magnesi. Aquests nutrients essencials no només enfortiran el teu sistema immunitari, sinó que també t’ajudaran a equilibrar els teus nivells de cortisol i combatre el greix abdominal, ja que són antioxidants. Pots trobar aquestes vitamines en aliments com cítrics, pebrots, bròquil, alvocat, nous i llavors. Si creus que necessites un impuls addicional, també pots considerar suplements naturals sota la supervisió d’un professional de la salut.
Teràpia de llum vermella pel greix abdominal
La teràpia de la llum vermella o fotobiomodulació, ha demostrat també oferir beneficis per reduir el greix abdominal.
La llum vermella de baixa intensitat estimula les cèl·lules de greix, la qual cosa resulta en l’alliberament d’àcids grassos i la reducció de la mida de les cèl·lules adiposes.
A més, aquesta teràpia millora el metabolisme local i la circulació sanguínia, la qual cosa facilita la seva eliminació.
Diferents estudis van observar fins a dos centímetres de diferència en la circumferència de la cintura en homes i dones sans després de quatre setmanes de tractament.
Els malucs i els estrògens: un desafiament femení
Els estrògens, les hormones femenines, juguen un paper fonamental en l’acumulació del greix en aquesta zona.
Aquestes hormones determinen la quantitat de greix que s’emmagatzema en els teus malucs i cuixes, el que explica per què moltes dones tendeixen a tenir una forma de pera quan augmenten de pes.
Mantenir a ratlla els nivells d’estrògens
La clau per combatre l’acumulació de greix als malucs radica en mantenir un equilibri saludable d’estrògens al teu cos.
Si els teus nivells d’estrògens romanen alts a causa de un metabolisme deficient, és més probable que el greix s’acumuli a aquesta ària.
1. Potencia el teu metabolisme: alimenta al teu cos amb aliments que promoguin un metabolisme saludable. Els crucífers, com el bròquil i la coliflor, són excel·lents opcions, ja que contenen compostos que ajuden al teu fetge a eliminar els estrògens. També pots incloure la soja no transgènica a la teva dieta, perquè conté fito estrògens que poden equilibrar els teus nivells hormonals.
2. Vitamines aliades: Assegura’t d’obtenir suficient vitamina B6, B12 i àcid fòlic, pel fet que aquestes vitamines exerceixen un paper crucial en el metabolisme dels estrògens. Pots trobar-los en aliments com el peix, aus de corral, ous de granja, vegetals de fulla verda i llegums.
3. Exercici intel·ligent: Incorpora exercicis que treballin els teus malucs i cuixes, com esquats, gambades i exercicis de resistència. L’entrenament de força no només t’ajudarà a tonificar les cuixes, sinó que també augmentarà el teu metabolisme i contribuirà a la crema de greix. Aquest tipus d’entrenament ho pots fer en el gimnàs, o a casa teva amb l’ajuda d’un electroestimulador.
Prenc les regnes del teu cos i digues adéu al greix
Si detectes hàbits i els canvies, et poden ajudar a millorar la distribució del greix al teu cos.
Mantenir a ratlla l’estrès, reduir el consum de sucres i hidrats refinats, augmentar els nivells de proteïna i greixos saludables, fer exercicis d’alta intensitat o amb electroestimulació, t’ajudarà a equilibrar les teves hormones per aconseguir una distribució saludable del greix corporal.
La clau està a mantenir una alimentació equilibrada, fer exercici regularment i cuidar el teu benestar en general

Mantingues una mentalitat positiva, has de ser constant i donat compte de que cada pas que prenguis la decisió d’un estil de vida saludable, t’aproparàs més a un cos en forma, i a una major vitalitat.