PERQUÈ PUGEN ELS BESSONS


La pràctica de l’esport sense una deguda cura implica problemes físics que poden interferir en el rendiment de qualsevol esportista.
Entre els problemes més comuns que afecten molts corredors o esportistes està la contracció involuntària del tríceps sural, millor coneguda com “pujar els bessons”.
En què consisteix
Aquesta afecció causa un dolor intens en el múscul i segons experts, és causada per una mala hidratació. El múscul requereix mantenir-se hidratat per així poder rebutjar les toxines. Quan el múscul té dificultat per cremar oxigen es contrau, la qual cosa provoca un intens dolor.
Córrer o exercitar-se sense una preparació física i no portar una vida sana comporta patir espasmes musculars. Per això, és important tenir en compte diversos aspectes com l’alimentació, descansar bé i l’entrenament físic. No respectar aquestes normes poden ser la causa de per què es pugen els bessons.
Causes
Els músculs requereixen una bona nutrició i un escalfament abans de realitzar qualsevol esport. Un excessiu esforç físic també pot provocar el desgast muscular. Entre les caues més comunes estan les següents:
• Deshidratació.
• Pràctica d’esports sense previ escalfament.
• Poc descans o falta de son.
• Mala alimentació.
• Consum d’alcohol cafè i tabac.
• Mala circulació en el tren inferior.
Generalment, els bessons solen pujar-se’n durant l’entrenament o després del mateix, quan el múscul està en repòs, encara que també s’han donat casos d’esportistes que han patit aquesta malaltia durant la nit i han presentat rampes nocturnes idiopàtiques. Per aquests casos és recomanable una sessió d’escalfaments de 15 minuts abans d’anar-se’n a dormir.
Prevenció
Molts esportistes i persones que acompleixen activitats físiques presentin aquests dolors sense saber el perquè. Però, prevenir aquest problema és senzill i es porta un estil de vida sana i es té una cura pel nostre cos.
• No abusis dels entrenaments. Si practiques atletisme, ciclisme o futbol, du a terme un escalfament i tingues almenys dos dies de descans.
• Mantenir una correcta hidratació abans, durant i després de l’entrenament. El múscul necessitar estar hidratat per mantenir-se net de toxines.
• Portar una alimentació sana. Consumeix un dejuni i un esmorzar balancejats, que reuneixin proteïnes, carbohidrats i vegetals.
• Descansa el temps suficient perquè els teus músculs es relaxin. Dedica almenys vuit hores de son i fes pauses de mitja hora durant cada entrenament.
• Si els espasmes són molt continus s’ha de consultar amb el metge per descartar qualsevol altra patologia.