FRUITES DE TEMPORADA NECESSÀRIES PEL TEU BENESTAR


El mes de juny és el millor moment per gaudir d’una àmplia varietat de fruites i verdures fresques i delicioses, que no només entren pels ulls, sinó que ens brinden importants beneficies per a la nostra salut i benestar. Et parlem d’algues de les fruites i verdures de temporada més destacades d’aquest mes, que haurien de formar part de la teva dieta.
Albercoc
A aquest mes comencen a aparèixer els primers albercocs de temporada, una fruita que per cada 100 grams tot just aporta 40 calories. És un aliment amb un alt contingut d’aigua i fibra, la qual cosa significa que és molt adequat per les dietes hipocalòriques i el converteixen en un caprici dolç ideal per evitar el sobrepès.
A més, destaca el seu contingut en beta.Carotè (provitamina A), potassi, magnesi i calci. El seu contingut en ferro i vitamina E afavoreix la salut cardíaca i els seus nivells de vitamina C aporta salut i joventut a la pell.
Bledes
Malgrat no gaudeixi de tanta popularitat amb altres verdures, la bleda és un tresor culinari que val la pena explotar. Aquesta hortalissa. Malgrat que no gaudeixi de tanta popularitat com altres verdures, la bleda és un tresor culinari que val la pena explorar. Aquesta hortalissa és altament versàtil a la cuina i ofereix un aprofitament total, la qual cosa ajuda a reduir el desaprofitament alimentari.
A més, és roca en fibra, la qual la converteix en una opció saciant i beneficiosa pel sistema digestiu. La bleda també aporta vitamines del grup B, E i K, així com minerals com el calci, el sodi i el potassi.
Cireres
Les cireres són una de les fruites més desitjables de l’estiu, i la seva temporada comença al juny. Aquestes petites joies vermelles són una font abundant de flavonoides i polifenols, poderosos antioxidants que protegeixen el nostre cos del dany causat pels radicals lliures.
A més el seu contingut de fibra les converteix en un Snack saludable i saciant. Les cireres són també una excel·lent font de melatonina, carotens, vitamina C, E, potassi, magnesi, ferro i àcid fòlic.
Mongetes
Les mongetes fresques són un menjar de primavera i estiu que assoleix el seu punt òptim durant aquests mesos. Per escollir les millors, hem de buscar aquelles que presentin un color verd viu i brillant, amb grans que no estiguin massa marcats i fallir lleugerament al trencar-se.
Aquests llegums són rics en calci, potassi, vitamina A, vitamina C i magnesi, la qual les converteix en una opció nutritiva i deliciosa.
Gerds
Els gerds són una fruita que assoleix una màxima esplendor entre els mesos de juliol i octubre, però en juny ja comencen a fer la seva aparició. Aquestes delicioses baies són una font d’hidratació, ja que contenen un 84% d’aigua per cada 100 grams.
A més, són riques en fibra, amb 6,7 grams per cada 100 grams, la qual cosa les converteix en un excel·lent aliat per mantenir una digestió saludable. Els gerds també destaquen pel seu contingut de vitamina C (25 mg) i vitamina A (2 ug). A més a més, aporten calci (22 mg) i fòsfor (29 mg), minerals essencials per la salut òssia.
Pebrot
Els pebrots són verdures versàtils que es destaquen pel seu alt contingut de vitamina C. En comparació amb altres fruites i verdures, els pebrots superen amplament en vitamina (, amb 131 mg per cada 100 grams. Però, és important tenir en compte que al cuinar-los, part d’aquesta vitamina termolàbil es perd.
Els pebrots són baixos en calories, amb només 30 calories per cada 100 grams, i contenen un 92,2 % d’aigua. Són una font de proteïnes (1.5g) i hidrats de carboni (1,4 g) i tenen un baix contingut de greixos (0,3g). També són una bona font de fibra (1,5g) i contenen calci (12mg), ferro (0.5), potassi (210mg), magnesi (11mg) i sodi en quantitats mínimes (2mg). A més, es destaquen pel seu contingut de vitamines A (94 micrograms) i carotens (564mg).
Maduixes
Les maduixes són una fruita baixa en calories i rica en aigua, amb un contingut d’aigua de 89,6 grams per cada 100 grams. A més de ser un gran antioxidant que combat l’envelliment, les maduixes ajuden a reduir el colesterol i regular els nivells de sucre en sang.
També són beneficioses per combatre l’estrenyiment i protegir les genives prevenint la formació de càries i tosca. Les maduixes contenen 2,2 grams de fibra, 60 mg de vitamina C, 25 mg de calci i 190 mg de potassi per cada 100 grams. També són una bona font de folats, amb 20 ug per cada 100 grams.
Pastanagues
La pastanaga està disponible durant tot l’any, però en juny encara és una opció fresca i nutritiva. Aquesta hortalissa és coneguda pel seu alt contingut de fibra, la qual cosa fa beneficiosa pel sistema digestiu. A més, és rica en potassi i fòsfor, minerals que ajuden en casos de cansament mental i nerviosisme.
El seu contingut d’aigua, que assoleix aproximadament el 85%$, la converteix en un aliment diürètic, ideal per mantenir una adequada hidratació. A més, s’ha demostrat que les pastanagues són beneficioses per la salut ocular, ja que contenen beta, carotens, precursors de la vitamina A, que promouen una bona agudesa visual.
Síndria
Quan pensem en l’estiu, la síndria ve automàticament a la nostra ment. Aquesta fruita té un valor calòric molt baix, amb el votant de 30 calories per cada 100 grams, gràcies al seu alt contingut d’aigua, que assoleix els 94,6 grams per cada 100 grams de síndria.
Per tant, a més de ser deliciosa, la síndria és una excel·lent font d’hidratació durant els dies calorosos. Malgrat que el seu perfil de nutrients no és tant destacat com altres fruites, encara aporta beneficis per a la salut. Conté vitamina A (18 ug), vitamina C (5mg), calci (7mg) i magnesi (11 mg), entre altres nutrients.
Meló

El meló és altra fruita que associem immediatament amb l’estiu. Aquesta fruita òptima durant juliol i setembre, és una excel·lent font d’hidratació a causa del seu alt contingut d’aigua, que assoleix els 92,4 grams per cada 100 grams de meló.
A més, el meló és ric en vitamina A (4ug), Folats (30mg), vitamina C (25 mg), calci (14mg) i magnesi (17 mg), entre altres nutrients essencials per una dieta equilibrada.
Incorporar aquestes fruites i verdures a la teva dieta no només et permetrà gaudir del seu deliciós sabor, sinó que també et brindarà una font inavaluable de vitamines, minerals, fibra i antioxidants. Des de mantenir una adequada hidratació fins a enfortir el sistema immunitari, aquestes fruites i verdures són crucials pel teu benestar.
Aprofita la temporada i visita al teu fruiter local per obtenir fruita i verdures fresques de qualitat. Gaudeix del seu sabor i beneficis, i experimenta com aquests aliments de temporada poden contribuir positivament en la teva salut i estil de vida.