SI PATEIXES UNA MALALTIA DEL FETGE GRAS, HAS DE PRACTICAR ESPORT


La malaltia del fetge gras no alcohòlic és el terme general que s’utilitza per descriure a una varietat d’afeccions hepàtiques que afecten les persones que beuen poc o fins i tot gens d’alcohol.
Així ho expliquen a la Clínica Mayo a Rochester (Minnesota), com el seu nom indica, és l’excés de greix emmagatzemat a les cèl·lules hepàtiques.
Per regla general, la malaltia de fetge gras no alcohòlic no causa signes ni símptomes, malgrat que, que ho fa, poden provocar fatiga i fins i tot dolor o molèstia a la part superior dreta de l’abdomen.
Amb el pas del temps, si no es tracta ni es combat, la malaltia del fetge gras pot arribat a causar alguna complicació, com és la cirrosi, que és una cicatrització tardana al fetge.
La cirrosi es produeix com resposta a una lesió hepàtica, com la inflamació en l’esteatohepatitis no alcohòlica . El cert és que pot provocar símptomes com inflamació abdominal, basaments sanguinis engrandits per sota de la superfície de la pell, melsa engrandida, palmes vermelles i color groguet a la pell i als ulls.
A més, a mesura que el fetge tracta de detenir la inflamació, produeix àrees de cicatrització, coneguda com a fibrosi. Amb una inflamació continua, la fibrosi es propaga i afecta cada vegada més al teixit hepàtic.
Prevenir la malaltia del fetge gras
Simplement portant una vida saludable és possible prevenir aquesta malaltia i, fins i tot, evitar que, si pateixes termini causant una cirrosi o una fibrosi.
En aquest cas, els experts recomanen dur a terme una dieta equilibrada rica en fruites, verdures, cereals integrals i greixos saludables per mantenir un pes saludable.
Per altre costat, per prevenir la malaltia del fetge gras és molt important l’exercici físic. El cert és que un estudi portat a terme per diferents investigadors de la Universitat de Sidney va concloure que l’activitat física pot reduir en més d’un 3% la presència de greix al fetge.
Concretament, aquests experts asseguren que realitzar exercici diari d’alta intensitat pot ajudar a les persones que pateixen la malaltia del fetge gras no alcohòlic, es publica a la revista Journal of Endocrinologu, amb Metabolism.
Els professionals assenyalen que l’entrenament continu d’intensitat moderada millora la salut del fetge, però els entrenaments més curts i intensos, coneguts com a entrenament en intervals d’alta intensitat o HIT, per les sigles en anglès també són molt beneficiosos.
Així, les troballes revelen que tant l’exercici aeròbic regular com els entrenaments curts d’alta intensitat condueixen a una notable reducció de greix en el fetge. En les persones que van participar en MICT, als nivels de greix en el fetge es redueixen en un 3,14%, mentre que en les persones que van participar en HIT, es redueixen en una 2.85%.
Amb aquestes conclusions i debut a la falta de teràpies que tracten la malaltia, la major part de l’enfocament actual se centra a prevenir la malaltia del fetge gras inflamat no alcohòlic mitjançant canvis en l’estil de vida, com perdre pes i posar-se en forma amb exercici físic.
Exercicis que es recomanen per prevenir aquesta malaltia
Existeixen diverses rutines d’exercici físic que poden ser beneficioses per les persones que pateixen la malaltia del fetge gras.
En l’aquest cas, una opció és caminar durant 30 minuts entre 3 i 7 vegades a la setmana, sempre de forma constant per obtenir bons resultats.
També poden ser beneficiosos els exercicis aeròbics d’intensitat moderada, la bicicleta i sortir a córrer de tant en tant.
En qualsevol cas i independentment de l’activitat física escollida, si pateixes la malaltia del fetge gras és important parlar amb un metge abans de començar a practicar esport.