¿QUÈ ÉS UN HEMATOMA DE MOREL-LAVALLÉE?


Un hematoma de Morel-Lavallée, també conegut com a la síndrome de Morel-Lavallée, és una lesió traumàtica que involucra la separació de la pell i els teixits subjacents de la fàscia profunda a causa de la ruptura dels vessaments sanguinis i limfàtics.
Aquesta lesió es produeix com a resultat d’un traumatisme contús o compressiu, com un cop o una força del cisallament, que causa una disrupció en les capes de teixit.
El nom “hematoma de Morel-Lavallée es deu als metges francesos que van descriure la lesió per primera vegada en el segle XIX: el cirurgià Victor-Auguste-François Morel-Lavallée i el metge Maurice Raymónd Balthazard.
Aquests hematomes de Morel-Lavallée es caracteritzen per la formació d’un espai ple de lóquid (hematoma serós) entre la pell i la fàscia profunda. Aquest espai pot contenir sang, líquid limfàtic i detrits cel·lulars.
Sovint, es localitza en àrees anatòmiques on la pell i la fàscia tenen una unió menys ferm, com les regions tro canteres del maluc, la regió dels glutis o les cuixes.