LA MANIOBRA DE HEIMLIC SALVA LA VIDA ALS ENNUEGATS


Aquesta maniobra de Heimlic es pot per en adults i en nens de més d’1 any. Entrem en temps de Nadal, de grans menjars, i sempre hauríem estar preparats que si alguns dels nostres familiars o amics s’ennueguen per aplicar aquesta Manibra d’Heimlichs. Aquesta maniobra pot ajudar a treure un tros de menjar o qualsevol objecte. L’ennuegat no pot parlar, tossir, ni respirar i pot posar-se de color girs o blavós. Però em de tenir en compta que aquesta maniobra no s’ha de fer si no s’està segur de que la persona s’està ennuegant.

Si la persona pot tossir o fa soroll, deixa-li tossir i tractar d’expulsar l’bjecte. Si està preocupar al voltant de la respiració de la persona truqui al 911.

Si la persona no pot respirant, tossir ni fer sorolls:

  • Aturis o posis de genolls darrera de la persona i rodejar-la al voltant de la cintura. Si la persona està dempeus , col·loqui una de les seves cames entre les cames de la persona per a que puguin sostenir en cas d’aquesta es desmai.
  • Formi un puny amb la ma. Col·loqui el puny amb el costat del polze contra ventre de la persona, just avall del melic però molt per sota de l’estèrnum. Vegeu la imatge A.

  • Agafi un puny amb l’altre ma. Doni una compressió ràpida cap amunt de l’abdomen. Això pot provocar que l’objecte surti expulsat. És possible que necessiti utilitzar més força per una persona més gran i menys per un nen o per un adult de baixa estatura. Vegeu Imatge B.

 

Repeteixi la comprensió fins que surti l’objecte o la persona es desmai