CURES PER UN MUSSOL


Un mussol no és problema greu, però és imprescindible cuidar bé l’ull per evitar que s’agreugi.

De tots és sabut, que els ulls són molt sensibles. Pot ser una de les parts del nostre cos amb més sensibilitat, i sempre hem de tenir cura quan practiquem un joc com el futbol on una pilotada o un cop d’un rival pot tenir conseqüències molt negatives. El mussol habitualment es genera a través d’un agent extern. Però si no es cuida o es tracta es pot agreujar.

El mussol es caracteritza visualment per un embalum vermell i dolorós que pot arribar a contenir pus en el seu interior quan hi ha una fort infecció. Per regla general, l’embalum surt a la part exterior de la parpella, però a vegades també pot formar-se a la part interior.

En la majoria dels casos no causa símptomes molt greus, ja que, per regla general tan sols provoca malestar i dolor. Però si s’agreuja, a més de dolor i malestar, pot provocar la inflor a la zona de la parpella i llagrimeig.

Habitualment aquest embalum sol aparèixer i desaparèixer en un parell de dies. Però si s’agreuja pot durar més dies, i per tant hem d’anar al metge per rebre un tractament adequat.

Per evitar que un mussol s’agreugi s’han de complir una sèrie d’hàbits essencials.

No tocar el mussol

Un dels consells fonamentals per l’aparició d’un mussol és evitar tocar-lo amb els dits. I molt menys intentar rebentar-ho o treure-li el pus, ja que això pot provocar una infecció global de tot l’ull, i, fins i tot, que aparegui un nou.

Rentar la parpella

És molt important rentar el mussol de forma correcta. Rentar-lo de forma delicada i suau amb un sabó neutre i amb aigua no molt calenta.

Col·locar una tovallola sobre l’ull tancat

Per alleujar el dolor, és recomanable aplicar una tovallola mullada amb aigua tèbia a sobre de l’ull afectat i tancat. Aquesta acció s’haurà d’executar entre cinc i deu minuts.

Na vegada ho retirem, i amb les mans molt netes, rebentar-ho molt delicadament. Això ho hauríem de fer unes tres vegades al dia. Aconseguirem el drenatge del mussol, sense haver de medicar-nos.

Mantenir net l’ull

Ja hem dit que l’hem de rentar amb aigua i sabó suau, però també mantenir-lo lliure de maquillatge i remes. Per això no hem d’utilitzar maquillatge fins que l’ull no estigui sanat del tot.

No utilitzar lentilles

És molt recomanable no utilitzar lentilles durant el temps que el mussol estigui present, ja que poden estar contaminades amb bacteris associats al mussol, o, al contrari, contaminar-se en aquell precís moment. Es millor utilitzar durant aquests dos o tres dies unes ulleres.