DIETA ESPORTIVA PER CREMAR GREIXOS
La clau està a menjar cada dia aliments de baix IG (índex glucèmic). Per aconseguir-ho.
- Escull sempre la versió integral o rica en fibra dels aliments. Pa integral enfront de pa blanc, arròs integral en lloc d’arròs blanc, cereals integrals enfront de cereals normals…
- Si necessites picar alguna cosa, escull aliments d’IG vaig com una poma, albercocs secs, cireres, quatre o cinc nous pelades, una pastanaga, et, i combinar-los amb una infusió relaxant perquè et calmi l’ansietat i evitis menjar de nou.
- Evita els aliments processats i procura fer un dinar casolà amb ingredients d’IG baix per controlar el que estàs menjant.
- Beu aigua al llarg del dia per evitar la deshidratació. Moltes vegades pensem que tenim fam i el que ens passa en realitat és que tenim set o estem deshidratats.
- Procura beure aigua amb suc de llimona o de taronja natural quan et vengui de gust quelcom dolça. Si afegeixes una culleradeta de mel i el guardes a la nevera, aquesta llimonada casolana t’ajudarà a evitar begudes dolces que solen desencadenar pujades de glucosa elevades.
- Intenta prendre cada dia un aliment ric en àcids grassos omega-3. Els àcids grassos poliinsaturats són els greixos bons que t’ajuden a perdre pes a pesar del seu alt estat calòric. Trobes omega-3 a les nous, llavors vegetals com la xia, el lli i en els peixos blaus com el barat, arengada, sardina, tonyina, etcètera. No deixis de prendre algú d’aquests aliments cada dia.
- Amaneix i cuina amb una culleradeta d’oli d’oliva verge extra. És altre dels greixos bons qu no han de faltar cada dia a la teva dieta, fons d’àcid oleic, no només t’ajuda a mantenir el pes que si es pren amb moderació, a més t’ajuda a conservar la salut cardiovascular i a mantenir-te jove.
- Evita combinar aliments d’IG amb aliments rics d’en greixos. En augmentar ràpidament la concentració de glucosa en sang se segrega més insulina i les molècules passen immediatament a les cèl·lules sense ser cremades, directes als ‘mixelins’. Allunyat d’embotits i salsitxes amb patates fregides, pastissos , galetes amb mantega, pasta amb salses greixos, entrepans de formatges grassos o embotits, carns amb salses i patates fregides.
- Si menges aliments d’IG alt, combinats amb aliments baixos en greixos com patates al forn amb formatge fres, patates rostides amb carn a la planxa o al vapor, espaguetis amb verdures, arròs integral amb peix bullit.
- Escull aliments rics en proteïnes i baixos en greixos en cada dinar. Les proteïnes t’ajuden a crear múscul si fas exercici i augmentar el teu metabolisme, a més eviten els canvis d’humor i depressió que apareixen en les dietes baixes en calories perquè ens mantenen alerta.
Escull aliments rics en proteïnes no grasses amb ous cuits, truites franceses, peixos a la planxa o al vapor, carns magres i aus a la planxa, iogurts naturals, formatges frescos…
Aquestes són les principals dietes que has d’escollir per baixar IG (Índex Glucèmic)