EL CONSELL MÈDIC


Daniel Florit

Els cops de cap en el futbol han adquirit un protagonisme important arran de les diverses informacions sortides a la NFL, Lliga de Futbol Americà. Estudis que assenyalen les conseqüències negatives que aquests cops poden tenir amb al llarg dels anys d’un esportista. Aquesta circumstància, s’ha traslladat a altres esports, com el futbol, on el joc aeri forma part d’aquest esport.

Per això, els metges estem molt més conscienciats dels cops que reben els nostres jugadors, i, malgrat que no tots siguin greus, fem un seguiment durant els dies posteriors a través del test SCAT (Sport Concussion Assessment Tool). Una eina que representa un mètode estandarditzat d’avaluació d’atletes lesionats per commoció cerebral.

Un cop al cap no es banal, i se li ha de donar la importància que té per les conseqüències greus que pot tenir, per això la preocupació dels metges del futbol és màxima envers a aquests casos.