LA IMPORTÀNCIA DEL SOPAR SI TENIM UN PARTIT A PRIMERA HORA DEL MATÍ


hidratos

En altre article (http://www.mcf.cat/wp_mcf/2017/03/03/esmorzar-be-per-rendir-millor/) us vam parlar de com hauria de ser un esmorzar previ a un partit que es jugués a mig matí, i vam incidir en fer-ho tres hores abans del partit. Però, que fem quan els nostres fills, o nosaltres, hem de disputar un partit a primera hora del matí? Molts nens del futbol base tenen partits a les 8:00 hores o les 9:00 hores del matí. Per tant, és evident que no hauran d’esmorzar tres hores abans, a les cinc de la matinada.

En aquests casos ens hem de concentrar molt en el sopar del dia anterior. El jugador haurà de tenir en compte aquest sopar la nit abans de jugar un partit a primera hora del matí. Un sopar que hauria de complir les següents condicions:

  • Seria bo sopar, com a mínim, dues hores abans d’anar-se’n a dormir.
  • El sopar hauria de ser ric en hidrats de carboni amb una mica de proteïnes i baixes en greixos.

Per exemple: Arròs saltejat amb verdures amb truita francesa i una fruita. O Macarrons amb salsa pesto (alfàbrega, all, pinyons i oli d’oliva), un tall de lluç amb un tomàquet al forn i fruita.

  • Si ens anem a dormir abans de les 23:00 dormir, molt millor, ja sabeu que el descans és fonamental, i més abans d’un partit.
  • L’esmorzar del dia de partit serà per completar les reserves d’energia que ja tenim del sopar de la nit, i per tant poder rendir al màxim.
  • Realitzar un esmorzar lleuger com a mínim una hora abans del partit. Sense grans quantitats. Rics en hidrats de carboni, però no en greix.

Per exemple: Got de llet amb un grapat de muesli i fruita o una torrada de pà amb formatge fresc i suc natural de taronja o un iogurt natural amb un grapat de fruits secs

  • Recordeu de beure aigua a petits glops cada 20-30 minuts, més o menys, previs al partit.

Per últim es molt important menjar després del partit per tal de recuperar-nos correctament.

Font: Patri Caballero, nutricionista