EL FUTBOL I LA FASCITIS PLANTAR


fascitisplantarSi sents un dolor en el taló, experimentat en els primers passos al matí desprès de jugar a futbol, pot significar una inflamació de la fàscia plantar, una banda gruixuda del teixit que connecta l’os del taló als dits del peu. Aquesta inflamació, anomenada fascitis plantar, causa un dolor punxant que també pot presentar-se desprès de llargs períodes de peu o a l’aixecar-se d’una cadira. La fàscia plantar, que dóna suport a l’arc del peu, pot patir petits estrips degut a l’ús excessiu , de córrer o jugar a futbol.

Factors:

El parar i iniciar el moviment de futbol pot crear estrès crònic repetitiu, el que porta a la irritació crònica de la fàscia plantar. Si no es fa una pronació (moviment de l’avantbraç que fa girar la ma de fora a dins i posar la palma de la mà cap a dins)  excessiva, el que significa que camines o corres amb la part externa dels peus, això augmenta la torsió i el potencial de la inflamació de la fàscia plantar. Córrer sobre superfícies toves, com els camps de gespa mullada, poden augmentar la pronació.

Tractament:

Entrenaments prolongats i nombrosos partits poden provocar fascitis plantar. El tractament conservador inclou medicaments no esteroides, antiinflamatoris, gel, estiraments i massatges.

També es poden incloure exercicis:

  • Estirament en taula inclinada.
  • Pes sobre una sola cama.
  • Estirament del panxell (“pantorrilla”).
  • Estirament amb tovallola.
  • Exercici amb fred.