LES LESIONS MUSCULARS NECESSITEN REPÒS


MUSCULAR

Les lesions musculars són molt freqüents en la pràctica del futbol i de l’esport en general. Poden ser de diversa consideració i necessitar des d’un tractament conservador a un més invasiu. Per aquesta circumstància, és fonamentar la consulta amb un metge pel correcte diagnòstic, i també al fisioterapeuta per un adequat tractament i recuperació de la lesió on sempre és molt important respectar el temps de repòs assenyalat, per motius que us justifiquem.

El repòs en les lesions musculars és necessari. El futbolista lesionat ha d’implicar-se totalment en la seva recuperació i col·laborar activament per aconseguir-la seguint els consells del metge i del fisioterapeuta. Una lesió muscular es manifesta amb diverses afectacions: contusió, estirament, trencament de fibres de diversa consideració

Però totes elles, tenen un comú denominador el múscul. Aquest al ser un agent actiu ha de mantenir-se el més immòbil possible per que en cas de moviment pot ser perjudicial, agreujant la lesió, o evitant la correcta cicatrització, i per tant retardant la recuperació de la lesió muscular.

Els consells que us donem des de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, és que per al tractament de les lesions musculars, el repòs és la pauta més importat, i més a l’inici de la lesió. Haurem de respectar rigorosament les indicacions del nostre metge. Només així aconseguirem la cicatrització i la correcta recuperació del teixit trencat o lesionat.

És clar, que depenent de la gravetat de la lesió muscular, el tractament pot ser conservador o necessitar d’intervenció quirúrgica. Depenent del diagnòstic, sabrem l’abast de la lesió i el tractament més adequat per la millor recuperació.

La fisioteràpia jugarà també un paper important tant si es tracta d’un tractament conservador o quirúrgic. Per garantir un excel·lent recuperació, i per que a la tornada a l’esforç d’aquestes importants lesions no siguin doloroses, la fisioteràpia serà fonamental.

Per tant, si pateixes una lesió muscular i el metge t’indica que has de fer repòs, respecta’l. Aquest repòs sol ser d’uns dies depenent de la gravetat. Consulta sempre als professionals de la Mutualitat que et tractin quant de temps i cóm has de fer el repòs,  quines activitats pots fer en altres zones del cos no afectades, i quin tipus de recuperació has de fer.