El DR. ARAGÓN, AL CONGRÈS INTERNACIONAL DE PUBÀLGIA ESPORTIVA A BILBAO


ARAGON

El Cap d’Equip de Traumatologia de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, Dr. José Aragón, participa durant aquest cap de setmana al II Curs d’Actualització en Cirurgia Abdominal, a la Universitat País Basc (Departament de Cirurgia i Radiologia de Medicina Física).

El Dr. José Aragón ha fet aquest matí una exposició mèdica sobre “La tenotomia del adductor llarg en el tractament de la pubàlgia crònica de l’esportista; indicació, tècnica i resultats”.

El prestigiós traumatòleg de la Mutualitat Catalana de Futbolistes ha assegurat que : “La pubàlgia crònica es dóna bàsicament a l’esport, amb una incidència major al futbol, seguit de l’esgrima, equitació, handbol i basquet”.

Una patologia que es produeix per “un desequilibri muscular a través del pubis, entre dos grups abdominals: abdominal paret externa i musculatura adductora de la cuixa. Al futbol el pateixen el cinc per cent dels jugadors”

La recuperació d’aquesta lesió és molt alta, segons el Dr. Aragón, que tracta molts casos entre jugadors de la Federació Catalana de Futbol. Amb un bon tractament quirúrgic i de rehabilitació: “La recuperació d’aquesta lesió és d’un 95 % dels casos, amb un tractament conservador i quirúrgic, els dos junts. Només un 5 %, no arriben al nivell que estaven abans de caure lesionats”.

Aquest II Curs sobre Cirurgia de la Paret Abdominal, es fa a l’edifici Bizkaia-Aretoa de Anddo-Ibarra, dins la zona de la Universitat de Deusto.