CORBINS (LLEIDA) OBRE LES PORTES A LA REFLEXIÓ CIENTÍFICA SOBRE LA MORT SOBTADA AL FUTBOL


PORTADACORBINS

Aquesta tarda a les 20:00 hores, a la Sala Coliseum de Corbins (Lleida), els cardiòlegs Ricard Serra Grima i Francesc Carreras Costa desenvoluparan la Conferència sobre “Valoració cardiològica en medicina de l’esport. Mort sobtada. Prevenció i riscos”. Els assistents rebran una informació de primera mà sobre la mort sobtada que colpeix anualment al món del futbol, amb casos d’esportistes que moren als terrenys de joc.

Els dos cardiòlegs ens faran comprendre que l’esportista sa no patirà mai una mort sobtada sobre el terreny de joc, i ens advertiran de la importància de les revisions cardiològiques abans de començar a fer esports. La detecció precoç en aquesta matèria esdevé fonamental. 

La conferència està organitzada per la Mutualitat Catalana de Futbolistes amb l’estreta col·laboració de la Delegació de la Federació Catalana de Futbol a Lleida i l’Ajuntament de Corbins. El Dr. Enric Serra Grima ha estat durant 20 anys cardiòleg del FC Barcelona, i de la Federació Catalana i Espanyola de Tennis, ex-director de la Secció de Proves d’Esforç de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i actualment és el coordinador assistencial de la Fundació Cors Units. El Dr. Francesc Carreras Costa, és Doctor en Medicina de la UAB, Director de la Unitat d’Imatge Cardíaca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, membre del CIBERCV-ISCII expert en ecocardiografia i tècniques d’imatge cardíaca avançada.

                                             1DX_4856 - copia       1DX_4882

El cardiòleg Serra Grima s’encarregarà de la valoració de l’aptitud esportiva bàsica, i Carreras Costa de la utilitat de les exploracions complementàries en els casos dubtosos.

Després de la Conferència sobre la Mort Sobtada, la Mutualitat Catalana de Futbolistes presentarà a tots els clubs de Lleida i assistents a l’Acte de Corbins, el nou Canal de Vídeos. Un total de 28 vídeos realitzats per tots els metges de la seu central de la Mutualitat a Barcelona, encapçalat pels quatre caps mèdics: Emili Moragas, Ramón Cugat, José Aragón i Jaume Vilaró. Aquests vídeos s’envien als jugadors que han caigut lesionats a través d’un SMS perquè coneguin de prop la seva lesió, com s’ha produït, i quin serà el camí per la seva recuperació.