LA FDA APROVA UNA CORRETJA QUE FARÀ ELECTROCARDIOGRAMES AMB L’APPLE WATCH


KARDIABO

La monitorització dels pacients mitjançant wearebles (tecnologia que portem a sobre diàriament) és sense dubte una de les vies amb més potencial i recorregut dins del que anomenem mHealth. Un exemple ho trobem en els rellotges intel·ligents com l’Appel Watch, entre d’altres. A més a més, les autoritats competents comencen a avalar el seu potencial, com és el cas de la FDA (Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units), que ha aprovat el primer dispositiu mèdic que podrà utilitzar-se amb aquest tipus de rellotge.

Es tracta de Kardia Band, una corretja que permetrà als usuaris registrar, en estat de repòs, la seva freqüència cardíaca. Per aconseguir aquest electrocardiograma, només s’haurà de tocar amb un dit la citada corretja durant 30 segons. Aquest seguiment, serveix per analitzar una de les dolències més comuns del cor, la fibril·lació auricular, que a més a més és difícil de diagnosticar.

El registre de la freqüència cardíaca obtingut es guarda al rellotge, que ho compara amb l’historial de l’usuari, així com amb tota la informació obtinguda en estudis de malalties cardiovasculars d’altres pacients del món. Després, mitjançant un algoritme i gràcies a la intel·ligència artificial, el programa pot identificar si el cor funciona de forma irregular o incorrecta, avisant a l’usuari si alguna cosa va malament. Els investigadors han sigut  capaços de detectar la fibril·lació auricular amb una fiabilitat altíssima del 97 %.

Un dels grans valors afegits de Kardia Band és que facilita l’autorealització d’electrocardiogrames fora dels hospitals, d’una forma senzilla i ràpida. Els usuaris poden compartir els resultats amb el seu metge i obtenir una aproximació més quotidiana dels moviments del cor, el que ajuda a prevenir vessaments cerebrals i atacs cardíacs.

L’inconvenient és el seu preu que no es barat, a més del preu de la corretja (167 €) s’ha d’afegir la subscripció Premium anual (83 €), que és la opció a tenir accés als informes detallats dels cardiogrames que els metges necessiten per prevenir o curar les malalties cardiovasculars.