UNA APLICACIÓ PER COMBATRE L’OBESITAT INFANTIL


growin

Les dades parlen per si soles: el número de nens i nenes obesos ha passat d’11 milions al 1975 a 124 al 2016. I el nostre país no és una excepció: l’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que al nostre país s’ha quadruplicat, en el mateix període, la prevalença de l’obesitat infantil, que augmenta el risc de problemes cardiovasculars, diabetis, hipertensió i hipercolesterolèmia. Davant aquest panorama, Antonio Arriba, pediatra de l’Hospital Infantil Miguel Servet de Saragossa, i l’empresa eHWIN New Technologies han desenvolupat Growin, una aplicació mòbil gratuïta per ajudar a controlar el creixement dels nens i nenes i predir la probabilitat del sobrepès.

Aquesta aplicació, avalada tant per l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) com per l’Associació Espanyol de Pediatria d’Atenció Primària (AEPap), utilitza algoritmes per, a partir de dades de pes, mida, índex de massa corporal, perímetre abdominal o percentils (taules de percentils de pes, mida i perímetre cranial de nens entre 0 i 10 anys: el pediatra anota els percentils de mida i pes en els que es troba la nena o el nen) de cada àrea geogràfica, es pot conèixer la propensió de cada infant.

L’aplicació ofereix a més a més diferents recomanacions per a les famílies, que inclouen enquestes nutricionals i consells d’hàbits de vida, d’alimentació i exercici físic, personalitzats per cada cas. A més a més, només els pares poden tenir accés a les dades que es van emmagatzemant, malgrat que els poden compartir amb el pediatra i poden consultar-li qualsevol dubte al respecte.

Aquesta aplicació ha rebut diferents distincions, com el guardó a la millor app de salut dels Premios Salud Digital 2018.

Campus Sanofi