CONSELLS PER CÓRRER PER LA PLATJA


correrplaya

La platja és un bon lloc per practicar esport i continuar amb una bona preparació de cara a l’inici de temporada, però abans de córrer per la platja o fer qualsevol altre activitat esportiva sobre aquest terreny de joc, hauríem de tenir en compte alguns consells importants.

Esportistes tant amateurs com a professionals aprofiten aquests darrers dies d’estiu, per realitzar entrenaments diferents en la seva preparació física utilitzant la sorra de la platja, un terreny molt diferent i que té les seves característiques pròpies. Però molts d’ells acaben lesionats, sobre tot amb torçades de turmell, cremades per culpa del sol i també amb rascades. Per evitar tots aquests problemes, hem de tenir en compte una sèrie de consells importantíssims a l’hora de practicar esport a la platja.

Primer haurem d’escollir com volem córrer per la platja, si anem a fer-ho amb calçat, aquest ha de ser còmode. Córrer amb calçat esportiu té l’avantatge d’evitar talls, cops i tot tipus de situacions possibles que pot patir un peu.

Si escollim córrer per la platja descalços hem de saber que, segons estudis fets, necessitarem entre 1,6 y 2.5 vegades més d’energia de la que es necessita per córrer en una superfície estable.

Altre utilitat d’entrenar descalç és que els dits dels teus peus es senten com urpes que s’aferren a la sorra aconseguint un impuls major treballant millor el tren inferior del cos. La desavantatge d’anar descalç és l’augment de possibilitats de patir lesions o ferides.

Hi ha dos tipus de sorra, la mullada i la seca. El millor entrenament és aquell en el que s’alteren les dues zones. Ens permetrà enfortir zones distintes i ens ajudarà a recuperar millor.

Com és lògic, està desaconsellat totalment córrer per la platja durant les hores de major calor, les temperatures altes i la humitat compliquen el desenvolupament dels exercicis aeròbics i augmenten el risc de deshidratació. Per combatre aquest símptoma és important hidratar-se abans, durant i desprès de l’exercici físic.

És obligatori, òbviament, utilitzar protecció solar, ulleres de sol i gorra, moltes vegades veiem a esportistes corrent per la sorra de la platja sense samarreta i totalment cremats, les conseqüències en un futur poden ser nefastes.