ELS BENEFICIS DE PRENDRE LLEGUMS


legumbres

Afegir llegums a la nostra alimentació és molt més beneficiós del que ens arribem a imaginar. De fet, substituir algun dels nostres dinars habituals per llegums permet, no només descobrir plats riquíssims, sinó que ens proporciona propietats i nutrients molt beneficiosos per la salut.

Les llegums són un tipus de plantes de la família de les lleguminoses que es cullen per obtenir la llavor seca (mongetes, llenties, cigrons), i no inclouen ni els cultius que es cullen verds, com els pèsols  o les mongetes verdes, ni els que es cultiven fonamentalment per l’extracció de l’oli, com la soja o el cacauet.

Les llegums contenen una gran proporció d’aminoàcids essencials i són els aliments d’origen vegetal més alts en proteïnes. També destaquen pel seu contingut en hidrats de carbono i fibra i per la seva riquesa en determinades vitamines del tipus B i minerals com calci, magnesi, potassi, cinc, fòsfor i ferro. A més, contenen poc greix, en torn a un 3% de la que la major part són àcids grassos poliinsaturats i monoinsaturats.

Aquesta riquesa de propietats de les llegums fa que sigui un aliment molt complert i que el seu consum de forma habitual comporti importants beneficis com:

 • Contribueix a millorar la salut cardiovascular.
 • Són beneficiosos pel desenvolupament de la medul·la espinal i el cervell del fetus gràcies a la gran quantitat de folats que tenen.
 • Reforça el sistema immunològic i el sistema nerviós.
 • Millora l’activitat física ja que s’aconsella ingerir aportacions elevades d’hidrats de carbono, molt presents en aquests aliments. A més, en temporades de competició és recomanable ingerir llegums els dies previs a l’exercici.
 • Al no contenir gluten, són una excel·lent alternativa per a les persones celíaques.
 • Són molt econòmiques, nutritives i versàtils de cuinar.
 • A més, al posseir abundant quantitat de fibra, brinden molta sacietat, ajudant a controlar l’apetit i estimulant el trànsit intestinal.

  Afegir llegums a la nostra alimentació és molt més beneficiós del que ens arribem a imaginar. De fet, substituir algun dels nostres dinars habituals per llegums permet, no només descobrir plats riquíssims, sinó que ens proporciona propietats i nutrients molt beneficiosos per la salut.

  Les llegums són un tipus de plantes de la família de les lleguminoses que es cullen per obtenir la llavor seca (mongetes, llenties, cigrons), i no inclouen ni els cultius que es cullen verds, com els pèsols  o les mongetes verdes, ni els que es cultiven fonamentalment per l’extracció de l’oli, com la soja o el cacauet.

  Les llegums contenen una gran proporció d’aminoàcids essencials i són els aliments d’origen vegetal més alts en proteïnes. També destaquen pel seu contingut en hidrats de carbono i fibra i per la seva riquesa en determinades vitamines del tipus B i minerals com calci, magnesi, potassi, cinc, fòsfor i ferro. A més, contenen poc greix, en torn a un 3% de la que la major part són àcids grassos poliinsaturats i monoinsaturats.

  Aquesta riquesa de propietats de les llegums fa que sigui un aliment molt complert i que el seu consum de forma habitual comporti importants beneficis com:

  • Contribueix a millorar la salut cardiovascular.
  • Són beneficiosos pel desenvolupament de la medul·la espinal i el cervell del fetus gràcies a la gran quantitat de folats que tenen.
  • Reforça el sistema immunològic i el sistema nerviós.
  • Millora l’activitat física ja que s’aconsella ingerir aportacions elevades d’hidrats de carbono, molt presents en aquests aliments. A més, en temporades de competició és recomanable ingerir llegums els dies previs a l’exercici.
  • Al no contenir gluten, són una excel·lent alternativa per a les persones celíaques.
  • Són molt econòmiques, nutritives i versàtils de cuinar.
  • A més, al posseir abundant quantitat de fibra, brinden molta sacietat, ajudant a controlar l’apetit i estimulant el trànsit intestinal.