L’INFART D’IKER CASILLAS, UN CAS POC FREQÜENT


CASILLAS

El prestigiós cardiòleg de l’Hospital de Sant Pau i de la Fundació Cors Units, Ricart Serra Grima, opina que l’infart que ha patit Iker Casillas és un cas excepcional, que no te relació directa amb la pràctica esportiva. “La rapidesa amb la que ha estat tractar el porter, ha estat fonamental. Fent-li un cateterisme, i posant els estens pertinents, és més que probable que cap part del múscul cardíac hagi patit dany. Per la qual cosa, si és així, Iker Casillas podrà fer vida normal”.

Ricart Serra Grima vol donar un missatge de tranquil·litat a tots els practicants de l’esport, assegurant que aquest infart d’un jove esportista de 38 anys, és un cas excepcional que pot passar, però és un cas atípic: “No sabem els antecedents familiars, si els seus parents pateixen híper colesterolèmia o factors de risc. L’esport és un protector del cor, sense dubtes. No sabem totes les dades. Però encara que el seu historial familiar estigui absent d’aquestes patologies, és possible que Iker Casillas, com a qualsevol ciutadà, hagi tingut excepcionalment un infart”.

El cardiòleg ha donat molta importància a la rapidesa amb la que el porter del Porto ha estat tractat: “El temps entre els primers dolors al pit, el ràpid trasllat a un hospital, i la posterior intervenció mèdica desembossant les dues artèries coronàries danyades, ha estat vital per que el jugador, en principi, no tingui cap problema per tornar a la pràctica esportiva.

Sempre és bo donar una ullada a la Conferència sobre la Mort Sobtada que els cardiòlegs Serra Grima i Francesc Carreras Costa van donar l’any passat a les principals delegacions de la Federació Catalana de Futbol, organitzades per la Mutualitat Catalana de Futbolistes. MIREU AQUÍ