EL 80% DELS NENS MENJARIA MILLOR SI SABÉS LA DIETA DEL SEU ÍDOL FUTBOLÍSTIC


Un estudi elaborat per Beko, en col·laboració amb el FC Barcelona, la Fundació Barça i UNICEF analitza la influència dels jugadors en la lluita contra l’obesitat infantil. En aquest, han participat més de 13.500 nens entre els 6 i 10 anys de 18 països, i ha posat de rellevància la necessitat de inculcar en els més petits uns hàbits saludables. La influència que exerceixen els ídols de l’esport de la pilota pot ajudar a combatre problemes tan importants com l’obesitat infantil. Aquesta és una de les principals conclusions del treball liderat per l’empresa patrocinadora del FC Barcelona, així com la Fundació Barça i UNICEF. Després d’analitzar l’enquesta, un 80% dels nens dinaria de forma més saludable si sabés que el seu ídol futbolístic segueix una dieta sana.

La iniciativa està emmarcada en la campanya “Eat Like a Pro”, que té com objectiu educar sobre la importància de portar una dieta sana entre els nens i les nenes, convidant-les a imitar l’estil de vida saludable dels seus herois esportius.

Dades de l’estudi:

 • Només 1 de cada 5 nens i nenes sap que la ingesta diària recomanada de fruites i de verdures és de 5 peces al dia.
 • Mentre el 72% dels enquestats sabia quants jugadors formen part d’un equip de futbol, només un 21% va respondre correctament a la pregunta sobre quantes peces de fruita i verdura han de consumir-se diàriament en una dieta equilibrada.
 • Els nens francesos van ser els que van obtenir els millors resultats, amb un 78% de respostes correctes, seguits per nens de Regne Unit, amb un 68%. Molt per davant del 16% que va respondre de forma encertada en Estats Units i Alemanya, el 13% a Uruguai, l’11% al Brasil, el 10% a Tailàndia el 9% a Rússia i el 3% a la Xina.
 • Espanya es va situar en una posició intermèdia, amb un 29 %.
 • Un 49% dels petits va reconèixer que amb la seva família i amics parla més sobre temes relacionats amb el futbol que sobre els diferents aspectes relacionats amb una alimentació sana.
 • Si els hi donessin una opció d’escollir entre menjar saludable o menjar escombraria, un 50% escolliria la primera opció, a un 19% li és indiferent i un 31% es decantaria per l’opció no saludable.Un estudi elaborat per Beko, en col·laboració amb el FC Barcelona, la Fundació Barça i UNICEF analitza la influència dels jugadors en la lluita contra l’obesitat infantil. En aquest, han participat més de 13.500 nens entre els 6 i 10 anys de 18 països, i ha posat de rellevància la necessitat de inculcar en els més petits uns hàbits saludables. La influència que exerceixen els ídols de l’esport de la pilota pot ajudar a combatre problemes tan importants com l’obesitat infantil. Aquesta és una de les principals conclusions del treball liderat per l’empresa patrocinadora del FC Barcelona, així com la Fundació Barça i UNICEF. Després d’analitzar l’enquesta, un 80% dels nens dinaria de forma més saludable si sabés que el seu ídol futbolístic segueix una dieta sana.La iniciativa està emmarcada en la campanya “Eat Like a Pro”, que té com objectiu educar sobre la importància de portar una dieta sana entre els nens i les nenes, convidant-les a imitar l’estil de vida saludable dels seus herois esportius.

  Dades de l’estudi:

  • Només 1 de cada 5 nens i nenes sap que la ingesta diària recomanada de fruites i de verdures és de 5 peces al dia.
  • Mentre el 72% dels enquestats sabia quants jugadors formen part d’un equip de futbol, només un 21% va respondre correctament a la pregunta sobre quantes peces de fruita i verdura han de consumir-se diàriament en una dieta equilibrada.
  • Els nens francesos van ser els que van obtenir els millors resultats, amb un 78% de respostes correctes, seguits per nens de Regne Unit, amb un 68%. Molt per davant del 16% que va respondre de forma encertada en Estats Units i Alemanya, el 13% a Uruguai, l’11% al Brasil, el 10% a Tailàndia el 9% a Rússia i el 3% a la Xina.
  • Espanya es va situar en una posició intermèdia, amb un 29 %.
  • Un 49% dels petits va reconèixer que amb la seva família i amics parla més sobre temes relacionats amb el futbol que sobre els diferents aspectes relacionats amb una alimentació sana.
  • Si els hi donessin una opció d’escollir entre menjar saludable o menjar escombraria, un 50% escolliria la primera opció, a un 19% li és indiferent i un 31% es decantaria per l’opció no saludable.