ONES DE XOC, UN BON SUPORT PER LA RECUPERACIÓ DE LESIONS


ondasdechoque

La teràpia de les ones de xoc és un dispositiu que s’utilitza en fisioteràpia, medicina esportiva i altres disciplines. El seu objectiu és el ràpid alleujament del dolor i la restauració de la mobilitat dels teixits afectats. És un element ideal per accelerar una recuperació de les lesions que ocasionen dolors aguts o crònics.
L’ona de xoc és una ona acústica que porta molta energia als punts dolorosos i a teixits mioesquelètics amb condicions subjugades, subcròniques i cròniques. Aquesta energia aconsegueix la regeneració i processos reparatius dels ossos, els tendons i altres teixits tous. Aquestes ones pressionen per exercir una gran amplitud i de curta periodicitat. L’energia es produeix per aire comprimit generant en un aparell i que viatja fins a l’extrem d’un aplicador com forma de pistola per introduir-se en el teixit afectat.
Aquestes ones acústiques d’alta energia utilitzades en aquestes ones de xoc interactuen amb els teixits danyats causant efectes mèdics generals de reparació accelerada de teixits, creixement cel·lular, analgèsia i restauració de la mobilitat.
Aquesta teràpia d’Ona de Xoc és un tractament no invasiu. L’aplicació és molt fàcil:
• Localització de l’àrea tractada mitjançant l’exploració.
• Aplicació de gel, necessari per transferir en les ones acústiques de forma eficient.
• S’inicia la teràpia, pressionant sobre la zona afectada.
El nombre de sessions pot variar depenent de la resposta dels teixits. El més normal és que siguin de 3 a 5 sessions amb de 3 a 15 dies de diferència, sempre depenen de la tolerància del pacient i la resposta del tractament. És important que després de l’aplicació de les ones s’estigui sense activitat física durant les primeres 48 hores després del tractament. Però sempre valdran les indicacions del terapeuta que fa el tractament.