ELS COPS AL FUTBOL NO CAUSEN CÀNCER


golpe

Hi ha quins asseguren que els cops també són causa de càncer, però els especialistes aclareixen que aquesta afirmació no és més que un de tants mites que giren entorn de aquesta malaltia.
Moltes causes o factors de risc poden contribuir a la possibilitat que una persona contregui el càncer. Els factors de risc poden incloure elements com l’edat, la raça, sexe, factors genètics, dieta, exposició a substàncies químiques, radiació i tabac.
Els cops no produeixen càncer de mama, testicle, ni de cap. Quasi tots hem jugat a la pilota i ens ha caigut un cop a les zones mencionades. Imagina’t com terminarien les persones que es dediquen al futbol. Tothom rep cops a aquest esport.
Cop de sort
Però, hi ha qui descobreix la malaltia després d’un cop. La preocupació i el dolor que causen aquestes lesions fan que molts esportistes acudeixin per primera vegada al metge. Això ha permès en molts esportistes, de forma totalment casual, adonar-se que pateixen algun tipus de càncer en les etapes inicials, on la malaltia no pot presentar símptomes. Es troben càncers totalment asimptomàtics, la possibilitat dels quals de curació és alta.
El cert és que la genètica exerceix una gran funció per la majoria dels càncers, com és el cas del càncer de mama, testicle o el cap. Això significa que la història de salut d’una família pot constituir un factor de risc per alguns tipus de càncer.
Sempre seria bo, no esperar a cops, dolors o altres que generen molèsties per acudir a les revisions oncològiques, els quals, es deuen fer com a mínim una vegada l’any. Aquestes proves poden detectar canvis en les cèl·lules abans que es converteixin en càncer.