SÍMPTOMES ABANS D’UNA ATURADA CARDÍACA


cardio

Abans que s’experimenti una aturada cardíaca hi ha uns símptomes d’alerta que es pateixen habitualment. Per això és important conèixer-los per estar atents al nostre cos, que sempre ens avisa:
Cansament.
La sensació de cansament pot presentar-se sense cap raó, això es deu al fet que en cas que estiguin tancades les artèries, el treball del cor es realitza amb més esforç. Aquest tipus de molèsties es donen més que tot en les dones. Encara que a vegades aquest símptoma pot ser per altres causes no tan greus.
Dolor de pit.
Aquest dolor es presenta en diferents formes, algunes persones poden sentir pressió en el pit, cremor o molèstia com si fossin pessics. Aquestes sensacions es poden manifestar inclús si les persones estan en repòs.
Aquests dolors poden provenir dels braços, generalment, l’esquerra. També és freqüent el dolor en les espatlles, el coll i l’estómac.
Suor fred
Aquesta suor freda és similar al que es produeix amb els refredats i apareix independentment del clima de l’entorn o si la persona està practicant alguna activitat física.
La sudoració pot presentar-se tant en la nit com en el dia i és tan fort que inclús en els matins pot veure’s els llençols humits.
Marejos
A conseqüència de la debilitat del cor, aquest es força per assolir portar l’adequada quantitat d’oxigen al cervell, per això, es presenten marejos i fins a pèrdua del coneixement. Tots relacionats amb una aturada cardíaca.
Ritme cardíac irregular
Aquest símptoma és més freqüent en els homes. En el cas de les dones està relacionat amb el pànic i l’ansietat. Aquestes pulsacions poden presentar-se com arrítmies o taquicàrdies. En cas que aquests símptomes es perllonguen per més de 2 minuts, poden aparèixer els marejos i la sensació de debilitat.
És important que estigués atent a aquests símptomes que es poden presentar en el teu organisme i visites als especialistes en cas de sospitar un atac de cor.