LA IMPORTÀNCIA DE LA VITAMINA ‘D’ PER ALS ESPORTISTES


BARÇA INNOVATION HUB
¿Amb quina freqüència ingereixes vitamina D, un nutrient el paper del qual és crucial per mantenir el cos sa? Seria bo conèixer algunes raons per les quals hauries de procurar una ingesta periòdica i com aconseguir-lo. Descobreix algunes raons per les quals hauries de prendre-la amb regularitat.
Entre els seus principals beneficis, la vitamina D afavoreix la resposta immunitària, el funcionament del sistema cardiovascular, el metabolisme ossi i la funció muscular. També regula la quantitat de calci i fosfat en el cos, nutrients necessaris per preservar els ossos, dents i músculs i per augmentar la resistència davant determinades malalties. En conseqüència, els esportistes han de posseir un adequat nivell de vitamina D per mantenir-se sans i millorar el seu rendiment.
Convé destacar que un dèficit de vitamina ‘D’ pot produir efectes adversos en el cos, entre ells, malalties òssies com osteomalàcia, ossos fràgils i dolor.
Es pot obtenir vitamina ‘D’ de vàries maneres. Una d’elles és l’exposició a la llum solar com quan s’entrena a l’aire lliure. Però, arran de la pandèmia i les sobtades mesures de confinament de l’últim any, moltes persones no van estar exposats el tems necessari al sol. És fonamental compensar aquesta pèrdua amb una dieta adequada que inclogui aliments rics en vitamina ‘D’ o suplements com l’oli de fetge de bacallà. A continuació, t’oferim exemples d’aliments que contenen vitamina ‘D’ o suplements com l’oli de fetge de bacallà. A continuació, t’oferim exemples d’aliments que continguin vitamina ‘D’ i que pots incorporar en la teva dieta.
Productes d’origen animal:
• Peixos blaus com la tonyina, el verat i el salmó.
• Aliments fortificats amb vitamina ‘D’, com alguns productes lactis.
• Fetge de vedella.
• Rovell d’ou.
Productes d’origen no animal:
• Suc de taronja, llet de soja i cereals.
• Espinacs,
• Coliflor.
• Cols.
• Soja.
• Mongetes blanques.
• Fongs.
En conclusió, mantenir un cos sa implica passar temps sota el sol de forma segura i complimentar-lo amb una dieta equilibrada i variada que inclogui vitamina ‘D’ o suplements.