ESQUINÇAMENT INTERCOSTAL


Patir un esquinçament intercostal és molt dolorós i fins i tot pot deixar a la persona sense possibilitat de moure’s. S’origina quan existeix un sobre esforç en realitzar un moviment de rotació de cintura, provocant una lesió de lligaments que uneixen les costelles, les fibres i les vèrtebres. També és possible que provoquin aquest tipus de lesió causes com un canvi brusc de temperatura, un cop a la zona, acumular tensió, tos o males postures.
Si notes un fort dolor intercostal, no dubtis i acudeix a un traumatòleg, ja que quan abans et diagnostiqui la teva lesió i comencis el tractament, més ràpid es curarà.
Símptomes
Un esquinçament intercostal es caracteritza per presentar símptomes com:
• Dificultats per respirar, especialment en inspirar profundament.
• Dolor agut al pit i a la zona costal, que s’accentuen en inspirar profundament.
• Rigidesa del costat on s’ha produït la lesió.
• Inflamació.
• Hematomes.
Aquests símptomes poden intensificar-se amb el pas de les hores, generant molta confusió, especialment per les dificultats per respirar.
Tractament d’un esquinçament intercostal
Una vegada que t’hagi visitat el teu traumatòleg i t’hagi fet un diagnòstic un esquinçament intercostal hauràs d’anar a un centre de fisioteràpia. Quan abans ho facis, abans diràs adeu al dolor.
Amb tan sols una sessió de rehabilitació notaràs que la teva part de dolor recupera la mobilitat i la pressió en el pit cada vegada serà menor. Això s’aconsegueix trobant el punt exacte on s’ha produït l’esquinçament per practicar maniobres longitudinals que et permetin destensar-lo. El professional, ja que les costelles estan connectades a la columna vertebral, una part del cos que fàcilment causa dolor reflex i que pot fer-te pensar que tens una lesió en un punt diferent del real. Per alleujar el dolor és comú que el metge recepti antiinflamatoris no esteroides (paracetamol).
Durada del tractament
El nombre de sessions de rehabilitació i la quantitat de temps que s’ha d’estar en repòs dependrà del pacient i de la magnitud de la lesió.
Si no és un esquinçament greu i s’actua ràpidament, els símptomes poden desaparèixer un o dos dies després de la primera sessió de rehabilitació. En canvi, si el pacient deixa passar dies abans d’anar al traumatòleg y decideix automedicar-se, la lesió pot que no es curi correctament i s’allargui setmanes o mesos, podent reaparèixer en qualsevol moment.