BENEFICIS DELS ESPINACS EN ESPORTISTES


Els espinacs no són l’aliment favorit de moltes persones pel seu aspecte i sabor, que a primera vista poden semblar poc apetitoses. Però, ingerir espinacs sigui en ensalades o sucs té tota mena de beneficis per la nostra salut i objectius d’entrenament futbolístic o esportiu en general.
L’espinac és una planta que és coneguda pel seu gran contingut en ferro i àcid fòlic, a més d’antioxidants i aminoàcids. Aquestes característiques són molt buscades per enfortir la salut cardiovascular i reduir el pes corporal.
Combat l’anèmia
L’espinac conte vitamines A, B9, C, E i ferro en gran concentració. Això permet als esportistes millorar les seves capacitats de salut combatent malalties preexistents com l’anèmia i començar d’aquesta manera amb un major potencial.
Energia extra
Malgrat a la seva aportació calòrica, l’àcid fòlic que conté l’espinac promou la formació dels glòbuls vermells. Això, al seu torn suplirà la creixent demanda d’oxigen al nostre cos per exercicis aeròbics.
Controla el teu pes
Com hem dit abans, la baixa aportació calòrica dels espinacs saciarà el nostre cos abans que aquest consideri que té un excés d’energia i promogui la producció de greix.
Al mateix temps, els espinacs promouran la producció de múscul nou i el creixement del múscul preexistent fent el “pes efectiu” del nostre cos més eficient.
Evita l’estrenyiment
La fibra insoluble de l’espinac controla molt bé el nostre sistema digestiu, promovent una gona salut intestinal.
Frenar el deteriorament de la visió
Els esportistes que entrenen a l’aire lliure sol tenir gran exposició als rajos ultraviolada, perjudicials per a la vista. El consum d’espinac retarda el deteriorament de la visió, la qual cosa permet de passem més temps practicant esports sense preocupar-nos per quedar en desavantatge.
Promou la reparació cel·lular
Crear múscul i fer esports augmenta la força a costa d’estressar al múscul trencant les microfibres. Aquesta ràpida necessitat de reparació dels mateixos pot causar dany cel·lular provinent de l’estrès oxidatiu. Per sort, l’espinac té compostos antioxidants que contraresten aquest estrès.
Regula la pressió arterial
Consumir petites porcions d’espinacs durant la setmana fa funcionar el nostre sistema circulatori de manera més eficient. Com esportistes, hem de controlar la nostra pressió arterial o batejos per minut en tot moment per evitar accidents i aturs per l’acte d’impacte dels exercicis.
Enforteix els ossos
L’espinac és ric en vitamina K, la qual cosa redueix el risc de fractures, així com promou l’absorció del calci. Això és imprescindible per evitar lesions que ens poden perjudicar durant tornejos, sessions de càrrega en culturisme o simplement per augmentar la nostra defensa òssia.
Com cuinar-les
Existeixen dues maneres de preparar aquesta planta per obtenir els seus beneficis alimentaris. La primera és bullir aigua en una olla i agregar l’espinac posteriorment sense tapar el recipient.
És important no bullir l’espinac per massa temps perquè no perdi les seves propietats útils pel creixement muscular. Una altra manera de preparar-la és fer un potent suc d’espinac que podrem consumir abans o després del nostre entrenament.
L’espinac combinat faran del cos de qualsevol atleta una màquina ben calibrada per qualsevol tasca. Per això, és recomanable la seva incorporació en la dieta juntament amb bones quantitats de proteïna.