EL TRENCAMENT DEL LLIGAMENT CREUAT EN LES DONES S’INCREMENTA A PARTIR DELS 14 ANYS


Les noies que juguen a partir dels 14 anys, amb l’arribada de la menstruació, estan potencialment exposades al trencament del LCA (lligament creuat Anterior). Així ho ha confirmat el Dr. Ramón Cugat en la presentació del II Congrés Mundial del trencament del LCA en les dones futbolistes, que es celebrarà demà a Castelldefels.

Basant-se en dades de la Mutualitat de Futbolistes a Catalunya, està demostrat que les futbolistes es lesionen quatre vegades més per cada futbolista home. Per això, és de vital important que la ciència entri en joc per valorar que està passant perquè aquestes dates de sinistralitat en les futbolistes sigui tant elevada.
Hi ha una sèrie de factors que poden intervenir en aquesta epidèmia del futbol femení. Sobretot factors hormonals que tenen a veure amb la menstruació, on veritablement, en mig del període, hi ha un risc de lesió del lligament creuat anterior en la dona.

De tots aquests factors, de la prevenció, de les tècniques de cirurgia, o de la rehabilitació, i els trencaments una vegada operades, es parlarà demà a Castelldefels amb la intervenció dels metges de la Mutualitat de Futbolistes a Catalunya, i traumatòlegs de tot el món.