EMPREMTA FEMORAL DEL LLIGAMENT CREUAT ANTERIOR


Font: Institut Cugat

L’empremta femoral del lligament creuat anterior (LCA) es refereix a la part del fèmur (os de la cuixa) on el LCA s’insereix o s’adhereix. En altres paraules, és la zona en la qual el lligament creuat anterior s’uneix al fèmur.

L’empremta femoral del LCA es troba a la part interna de l’articulació del genoll, a la zona distal del fèmur. És una depressió o concavitat a la superfície del còndil femoral lateral, que és la part rodona del fèmur que s’articula amb la tíbia (os de la canyella) al genoll.

Forma de l’empremta femoral del LCA

La forma de l’empremta femoral del lligament creuat anterior és important per a l’estabilitat i funció del lligament. Es descriu típicament com una estructural en forma d’arc o mitja lluna. La forma precisa pot variar lleugerament entre individus, però en general, s’adapta per proporcionar un encaix adequat pel lligament creuat anterior i permetrà el seu funcionament correcte durant els moviments del genoll.

El coneixement de l’empremta femoral del LCA és rellevant en la cirurgia de reconstrucció del LCA, ja que es busca recrear l’anatomia i funció del lligament.